HOLLOW CREATURE

Hollow Creature ble etablert i 1998 av Kirsti Ladegård og Gerd Zöe Christiansen. Kompaniet har siden starten plasert sig på tvers av etablerte "kunstneriske soner" og institusjoner og har knyttet til seg en rekke kunstnere som hver på sit felt bidrar til å skape forestillinger med et sterkt visuelt og auditivt uttrykk.
Hollow Creature utforsker et tverrkunstnerisk uttrykk med akse i en prosess- orientert dramaturgi.

I 2001 turneres TIGERHAGEN sidste del av triologien "In memoriam to Identity" basert på tekster av den amerikanske forfatteren Kathy Acker.

Hollow Creature er støttet av Norsk Kulturråd og diverse fonder.

KORT PRESENTASJON AV DE MEDVIRKENDE I HOLLOW CREATURE 2001

GERD ZOE CHRISTIANSEN: regissør og scenograf
Har arbeidet som scenograf, skuespiller og regissør siden 1980.
1986 - 94 kunstnerisk leder for prosjektet "Inside the Image".
Kunstnerisk leder av Hollow Creature som hun startet i 1997 sammen med Kirsti Ladegård. Gerd har regi og konsept på forestillingene PERSONA, STORE FORVENTNINGER og TIGERHAGEN.

KIRSTI LADEGÅRD: dukkespiller og dukkemaker
Utdannet ved Riksteatrets 3-årige dukkespillerskole 1987-90.
Var med å starte og drive Teater Figur 1990-97.
Medstifter av Hollow Creature i 1997, hvor hun arbeider som dukkespiller og produsent.

FREDRIK HANNESTAD: spiller
Utdannet på Nordisk Teater Skole i Århus i 1993.
Har medvirket som skuespiller i forestillinger av bl.a. Cantabile Duo, Teatret DanceLab ved Anita Saij og BAL Teatret som han var medstifter av i 1995. Fredrik Hannestad driver sammen med Saila Hyttinen WERK Produksjoner i Oslo. Fredrik er skuespiller i PERSONA og TIGERHAGEN av Hollow Creature.

SAILA HYTTINEN: spiller
Utdannet på Nordisk Teater Skole i Århus i 1992.
Er siden 1994 fast tilknyttet TIN-BOX i Århus, som danser og skuespiller. Saila har medvirket i forestillinger med BAL Teatret og er medstifter av det Norske WERK Produksjoner.
Saila medvirker som skuespiller/danser i TIGERHAGEN av Hollow Creature.

STUART LYNCH: spiller
Regissør, performer og billedkunstner med base i Danmark. Kunstnerisk leder av "The 24 Hour Performance Project" og musik/dans konseptet "Ferrari Crash" Har turnert i store deler av Eroupa og Asia med "De Quincey/Lynch" og sit eget "Paradance " et soloarbeide som inbefattet samarbeide med musikkere, forfattere og skulptører.
Stuart medvirker som skuespiller/danser i TIGERHAGEN av Hollow Creature.

KATE PENDRY: spiller
Utdannet fra Mountview Theatre School. Arbeider som både skuespiller, dramatikker og billedkunstner gjennom bl.a internet prosjektet "Dead Diana". Hun har arbeidet innenfor electronisk kunst i flere år og har deltatt i bl.a DETOX på Kunstnernes Hus, Electra på Heine-Onstad, the 5th International Biennale in Istanbul, og DEAF-Rotterdam;
Kate er skuespiller i TIGERHAGEN av Hollow Creature.
Web: http://www.DeadDiana.com

JAKOB ANDERSEN: spiller
Jakob er utdannet som danser. Han har arbeidet og turnert med Pina Bauch sit kompani siden 1980. Jakob medvirker som skuespiller/danser i TIGERHAGEN av Hollow Creature.

HANNE DIESERUD: spiller
Utdannet i England på London Academy of music and Dramatic Art. Skuespiller i "Grusomhetens teater", bl.a "Veien til himmelen", "Woyczeck" og "De vises sten". Har arbeidet i flere år ved diverse regional teatre i Norge. Hanne medvirker som skuespiller i STORE FORVENTNINGER og i TIGERHAGEN av Hollow Creature.

SVEN ERGA: lyddesign og programmer.
Lydansvarlig ved en rekke festivaler bl.a ULTIMA og Music Factory. Laget lydinnstallasjoner for Ringve Musikkhistoriske Museum, Stiklestad nasjonale Kultursenter og Grieg jubileet. Lydsjef ved Den Nationale Scene i Bergen 1988-89. Ansatt på Nationaltheatret siden 1998.
Lyddesign på PERSONA og TIGERHAGEN av Hollow Creature.

ERIK BALKE: musiker
Saksofonist og komponist. Har bl.a skrevet musikk for ballett og spillefilm. Hans musikk kan sies å ligge i et grenseland mellom ny eksperimentell musikk og jazz. Han har en omfattende turnèvirksomhet i mellom-Europa bak seg. I det siste har han kanskje gjort seg mest bemerket som medlem i BAK-Truppen. Erik har komponert musikken til TIGERHAGEN av Hollow Creature i samarbeide med Sven Erga.

HC GILJE: lys og video-design
Utdannet på kunstakademiet i Trondheim. Gilde har produsert videodesign på forestillinger til bl.a Demo-dans, Motherboard, Oslo Nye Teater og Trøndelag teater. Han har tunert med egne produksjoner av Nervous Vision, "Joystick" og sitt filmprosjekt h.k.mark1, som har vært vist på filmfestivaler i USA, Japan, Tyskland, Island og Norge. HC har designet lys og video til TIGERHAGEN av Hollow Creature.
Web: www.nervousvision.com


KRISTIAN SELTUN: dramaturg.
Kunstnerisk leder ved Teater Avant Garden, Trondheim siden 1998.
Hovedfag ved Institutt for Teatervitenskap UiB, 1997.
Dramaturg for "PERSONA" 1998 og "Store Forventninger" 1999 av Hollow Creature.

CAMILLA EEG: produksjonskoordinator
Utdannet ved Jacque Lecoques teaterskole i Paris 1992.
Arbeider med teater og performance. Var med å starte og drive F.U.S.K. i Oslo 1996 -1999.
Freelance produsent og arrangør av kultur prosjekter.